13 Ocak 2010 Çarşamba

Maydanoz Salatası


MALZEMELER:
1 fincan iri bulgur
2 demet maydanoz
Yeşil soğan
Nar ekşisi
Nar

HAZIRLANMASI:
Bulguru iyice şişmesi için ıslatın ve bekleyin. Ayıkladığınız maydanozu çok ufaltmayarak doğrayın. Soğanları ince uzun, jülyen, doğrayarak maydanoza ekleyin. Tuz, nar ekşisi, zeytinyağı ekleyerek, bulgur da dahil tüm malzemeleri karıştırın. Nar taneleriyle süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN

12 Ocak 2010 Salı

Yoğurtlu Patlıcan


MALZEMELER:
İstediğiniz kadar patlıcan
Yoğurt
Sarmısak

HAZIRLANMASI:
Patlıcanlarınızı fırında ya da ocakta közleyin. Bir kese kağıdına koyarak ya da temiz bir kağıda sararak biraz bekletin ki kabukları kolay soyulsun. Kabuklarını güzelce soyduktan sonra küçük küçük kıyın. Hazirladığınız sarmısaklı yoğurdu üstüne dökerek ya da karıştırarak servis yapın. İsterseniz üzerine kırmızı biberli yağ gezdirerek, görünümünü daha da güzelleştirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

Patlıcanları yoğurtlamak yerine domates ve soğan ekleyerek, sarmısak ve yağ ile yine muhteşem bir lezzet elde edebilirsiniz.

6 Ocak 2010 Çarşamba

Fasulye Turşusu Kavurması

MALZEMELER:
Fasulye turşusu
Soğan
Salça
 
YAPILIŞI:
Turşunuzu şayet tuzlusa bir süre suda bekletin.Arzuya göre fasulyelerinizi küçük küçük doğrayın. Tencereye sıvı yağ koyup, küçük doradığınız soğanlarınızı kavurun. Bir miktar salça ilave ettikten sonra turşuyu ekleyin ve biraz karışıtırın. Üstüne 1 çay bardağı su ekleyerek kapağı kapatıp suyunu çektirin. Kavurmanız hazır bile.
AFİYET OLSUN.
Bu tarifi Trabzonlu bir arkadaşımdan aldım, fakat salçasız yapanlar da var. Onun kararı da size kalmış.
İsterseniz salçasız da deneyebilirsiniz.
 
Görsel; akyoma.com