9 Mayıs 2010 Pazar

Antik Kurabiye

MALZEMELER:
2/3 bardak fındık (yaklaşık 200 g)
2 çorba kaşığı toz şeker
180 g bitter çikolata
2 + 3/4 bardak un
2 çorba kaşığı kakao
2 çay kaşığı kabartma tozu
3/4 çay kaşığı tuz
1/2 bardak margarin
1+1/2 bardak esmer şeker
2 yumurta
1/4 süt
1 çay kaşığı vanilya
Pudra şekeri

HAZIRLANMASI:
Fındıkları fırında kavurun. 2 çorba kaşığı toz şeker ekleyerek rondodan geçirin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Un, kabartma tozu, kakao ve tuzu bir kaba koyarak karıştırın. Bir başka kapta esmer şeker ve margarini mikserle karıştırın. 3 dakika kadar çırptıktan sonra yumurtaları ekleyin. Karışıma erimiş çikolata, süt ve vanilyayı ekleyip çırmaya devam edin. Unlu karışımı da ekleyip karıştırın. Fındıkları da ekleyerek karıştırdığınız hamuru buzdolabında 1 saat bekletin.
Pudra şekerini bir kaba eleyin. Hamurunuzdan aldığınız küçük parçaları elinizle yuvarlayıp, bastırın ve heryerini pudra şekerine bulayın. Tepsinize yağlı kağıt sererek aralıklı olarak dizin. Sıcak fırında 15 dakika pişirin. İçi yumuşak kalcağından dışının çatlaması yeterlidir.

AFİYET OLSUN

Biraz zahmetli gibi görünse de tadı da görüntüsü de çok güzel oluyor, mutlaka deneyin.