24 Ekim 2009 Cumartesi

Tarator Sos

MALZEMELER:
150 gram ceviz içi
1 bayat ekmek
2-3 diş sarmısak
1 fincan limon suyu (yoksa sirke)
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz

HAZIRLANMASI:
Ceviz içi ve bayat ekmekleri ayrı ayrı robottan geçirerek iyice inceltin. Sarmısağı da robota atabilirsiniz. Ekmek ve cevizi karıştırdıktan sonra yeteri kadar tuz, limon ve yağıda iyice karıştırın. Deniz mahsüllerinin anına rahatlıkla ekleyebileceğiniz sosunuz hazır bile...
AFİYET OLSUN
Kısa sürede lezzetli bir garnitür ve meze ortaya ortaya çıkarmak istiyorsanız hiç durmayın. İçine biraz biber salçası ekleyerek kahvaltılarınızın vazgeçilmezi haline getirebilirsiniz. Üstelik bayat ekmeklerinizi değerlendirerek...

2 yorum:

zuhal dedi ki...

Ceviz ve sarımsak muhteşem ikili.

TARİFHANE dedi ki...

Ve yenmeyerek artanı ertesi gün biber salçası da ekleyerek daha da muhteşem bir hale getirmek mümkün :)