12 Ocak 2010 Salı

Yoğurtlu Patlıcan


MALZEMELER:
İstediğiniz kadar patlıcan
Yoğurt
Sarmısak

HAZIRLANMASI:
Patlıcanlarınızı fırında ya da ocakta közleyin. Bir kese kağıdına koyarak ya da temiz bir kağıda sararak biraz bekletin ki kabukları kolay soyulsun. Kabuklarını güzelce soyduktan sonra küçük küçük kıyın. Hazirladığınız sarmısaklı yoğurdu üstüne dökerek ya da karıştırarak servis yapın. İsterseniz üzerine kırmızı biberli yağ gezdirerek, görünümünü daha da güzelleştirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

Patlıcanları yoğurtlamak yerine domates ve soğan ekleyerek, sarmısak ve yağ ile yine muhteşem bir lezzet elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: