12 Ocak 2010 Salı
Yoğurtlu Patlıcan
MALZEMELER:
İstediğiniz kadar patlıcan
Yoğurt
Sarmısak
HAZIRLANMASI:
Patlıcanlarınızı fırında ya da ocakta közleyin. Bir kese kağıdına koyarak ya da temiz bir kağıda sararak biraz bekletin ki kabukları kolay soyulsun. Kabuklarını güzelce soyduktan sonra küçük küçük kıyın. Hazirladığınız sarmısaklı yoğurdu üstüne dökerek ya da karıştırarak servis yapın. İsterseniz üzerine kırmızı biberli yağ gezdirerek, görünümünü daha da güzelleştirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Patlıcanları yoğurtlamak yerine domates ve soğan ekleyerek, sarmısak ve yağ ile yine muhteşem bir lezzet elde edebilirsiniz.
Etiketler:
KÖZLENMİŞ PATLICAN,
MEZELER,
SALATALAR,
YOĞURTLU PATLICAN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder