6 Ocak 2010 Çarşamba

Fasulye Turşusu Kavurması

MALZEMELER:
Fasulye turşusu
Soğan
Salça
 
YAPILIŞI:
Turşunuzu şayet tuzlusa bir süre suda bekletin.Arzuya göre fasulyelerinizi küçük küçük doğrayın. Tencereye sıvı yağ koyup, küçük doradığınız soğanlarınızı kavurun. Bir miktar salça ilave ettikten sonra turşuyu ekleyin ve biraz karışıtırın. Üstüne 1 çay bardağı su ekleyerek kapağı kapatıp suyunu çektirin. Kavurmanız hazır bile.
AFİYET OLSUN.
Bu tarifi Trabzonlu bir arkadaşımdan aldım, fakat salçasız yapanlar da var. Onun kararı da size kalmış.
İsterseniz salçasız da deneyebilirsiniz.
 
Görsel; akyoma.com

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Öncelikle bu tarifi verdiğiniz için gerçekten teşekkürler. Çok keyifle yediğim fakat kendimin de yapabileceğimi nedense hiç düşünmediğim bir lezzetti bu. Sizden ricam fasulye turşusunun kurulmasına ilişkin bilgi de vermeniz. Teşekkürler..

TARİFHANE dedi ki...

Tabiki en kısa zamanda ekliyorum.