1 Ağustos 2009 Cumartesi

Humus

MALZEMELER:
2 bardak nohut
1 bardak tahin
Yarım bardak zeytinyağı
2 limon
Kimyon
Sarmısak
Tuz

YAPILIŞI:
Bir gün önceden ayıklanarak ıslatılmış nohutlar iyice ayıklanarak kabukları ayıklanır. Blenderdan geçirilerek iyice ezilir. Bir başka kapta yağ, limon,tahin, kimyon ve tuz iyice karıştırılır. Bunun içine ezilmiş olan nohutlar da eklenerek iyice karıştırmaya devam edilir. Çok kkoyu olursa biraz suyla yumuşatılır. Servis tabaklarına alınarak üzeri düzleştirilir. Bir tavaya konulan sıvı yağa pul biber konularak yağ kızdırılır ve humusun üzerine gezdirilir.
AFİYET OLSUN.

Daha ziyade Akdeniz mutfağında rastlanan humus, besin değeri oldukçe yüksek bir mezedir. Balık yemeklerinin ve et yemeklerinin yanına olabilecek en doğru seçimdir.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Çok severim zaten, fotoğrafı görünce bayıldım :)))

biranne dedi ki...

ÇOK GÜZEL BİR GARNÜTÜRDÜR.TARİF TAM EV TArifi OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK.