8 Eylül 2009 Salı

Soğuk Çorba: Vichyssoise


MALZEMELER:
4 tane pırasa
6 tane patates
Yeşil soğan
250-300 gram arpacık soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 lt süt
1 fincan krema
Tuz
Karabiber
HAZIRLANMASI:
Pırasaları küp küp doğrayarak arpacık soğanlarla zeytinyağında soteleyin. Soyulduktan sonra küçük küçük doğranmış patatesleri ilave edin. Hepsini beraberce avurduktan sonra sütü ilave edin.Sebzeler yumuşayana kadar pişirin ve krema ile baharatları ekleyin. Blender ile hepsini püre haline getirin. Soğuduktan sonra taze kekik veya dere otu ile servis yapın.
Süt yerine su kullanılan ya da su-süt birlikte yapılan tarifleri de var, tercih size kalmış.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: