1 Ağustos 2009 Cumartesi

Yoğurtlu Köfte

MALZEMELER:
Köftelik bulgur (1 ölçü)
Çekilmiş yarma (2 ölçü) (yarma yoksa yerine un kullanılabilir)
Semiz otu veya ıspanak
Yoğurt
Sarmısak
Tuz

HAZIRLANMASI:
Bulgur ve yarma ıslatılarak ağzı kapalı şekilde bekletilir. Yeterince şiştikten sonra tuz da eklenerek yoğurulur. Hamurdan parçalar alınarak elde uzun uzun yuvarlanır ve nohuttan biraz daha büyük parçalar halinde koparılarak dökülür. Dökülen bu hamurlar tuz da konulmuş kaynar suda, dağılmayacak kadar, haşlanır.
Eğer ıspanak ise kullanacağınız yeşillik parmak kalınlığında doğrandıktan sonra haşlanır.
Eğer semiz otu ise haşlanmadan yaprakları ayıklanarak hazırlanır. Köfteler süzülerek hazırlanmış ve sulandırılmış sarmısaklı yoğurt ile karıştırılır. Bunun içine tercih edilen yeşilik de eklenerek servis tabaklarına alınır ve ikram edilir.
AFİYET OLSUN.

Arzuya göre üzerine biberli yağ yakılarak süslenebilir. Soğuk soğuk yendiğinden yaz aylarının vazgeçilmezidir.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar emin olun tarife göre yaptığınız takdirde tekrar tekrar yapmak için zaman arayacaksın. Yoğurt, bulgur ve semiz otunun muhteşem buluşması :))

Adsız dedi ki...

EVET ZIUSUDRA DOĞRU SÖYLEMİŞ.BU YÖRESEL BİR YEMEKTİR.VE BİLDİĞİ KADRI İLE SOĞUK YENİR.

Zuhal dedi ki...

Çok uzun yıllar önce ilk kez Malatyalı kiracımızda yemiştim ve çok beğenmiştim. Ben zaten yoğurtlu herşeyi severim. Şu resimdeki tabak canlansa da yesem :)

TARİFHANE dedi ki...

İlk fısatta getiriyorum :))