30 Kasım 2009 Pazartesi

Patlıcan Kayığı

MALZEMELER:
5-6 tane orta boy kemer patlıcan
4 tane yeşil biber
2 tane domates
Maydanoz
1 kase beyaz peynir
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sarmısak
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ

HAZIRLANMASI:
Patlıcanları közleyerek kabuklarını soyun.Saplarını kesmeyin. Pişirmek için kullanacağınız borcam içine yanyana dizin.Bıçakla orta kısımlarını yarın.2-3 diş sarmısağı ince ince doğrayarak yarım çay bardağı sıvı yağa karıştırın. Bunun bir kısmını patlıcanların üstünde gezdirin.
İç harcını hazırlamaya başlamadan önce fırınınızı 170 dereceye ayarlayın.
Derince bir kabın içine beyaz peyniri rendeleyin. Üzerine ince ince doğradığınız biber ve domatesleri ekleyin.Bir miktar maydanozu da kıyarak ilave edin. Patlıcanların içini karnıyarık gibi doldurun.Rendelenmiş kaşar peyniri patlıcanların üstüne serpin. Sarmısaklı sıvı yağın kalanını patlıcanların üzerinde gezdirin. Üzerlerine dilim domates ve biber de koyduktan sonra artık ısınmış olan fırınınızda 25-30 dakika kadar pişirin. AFİYET OLSUN.

Benim gibi patlıcan yemeklerini sevenlerin mutlaka tatması gerek.

Hiç yorum yok: