30 Kasım 2009 Pazartesi

Ali Nazik


MALZEMELER:
3 patlıcan
250 gram kuzu eti (but kısmını tercih edin)
3 tane yeşil biber
3 domates
4-5 diş sarmısak
Tereyağ
Yoğurt
Kırmızı biber
Tuz
Kekik
Sıvı yağ

HAZIRLANMASI:
Patlıcanları közleyerek kabuklarını soyun. İri iri doğradıktan sonra patlıcanları servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt koyun.
Diğer yandan kuzu etiniince ince kesin ve kızartın. Pişirirken tereyağını ekleyin ve üzerine kekik, tuz, kırmızı biber serpin. Yeşil biber ve domatesleri de ekledikten sonra karıştırın.
Pişirdiğiniz etleri üzerine yoğurt koyduğunuz patlıcan tabağına ilave edin. Bir miktar daha tereyağı eriterek üzerinde gezdirin. Maydanoz ve kekikle süsleyerek serviz yapın.
AFİYET OLSUN.

Bu mevsimde domates ve biberlerin pek tadı olmayacağından eğer yazdan çıkarken bunların konservesini yaptıysanız onu kullanmayı tercih edin. Lezzetinin çok daha güzel olduğunu göreceksiniz.

görsel: eyüpsultansofrası

Hiç yorum yok: