28 Nisan 2010 Çarşamba

TARTOLETLER

MALZEMELER:
1 su bardağı yoğurt
1 1/2 su bardağı elenmiş un
2 yumurta sarıları ve akları ayrılmış
1 paket kabartma tozu
İnce kıyılmış dere otu
Oda sıcaklığında 100 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
 
HAZIRLANMASI:
Fırınınızı 180 derecede ısıtın
Yumurta aklarını bir tutam tuzla kar haline gelinceye kadar çırpın.Elenmiş una yoğurt, kabartma tozu, dere otu, tereyağı, yumurta sarılarını ekleyerek mikserle çırpın. Kar haline gelmiş akları da ekleyerek tekrar çırpın. Küçük tart kalıplarını yağlayarak hamuru paylaştırın. Isıtılmış fırında 30-35 dakika pişirerek sıcak ya da soğuk servis yapın.
 
AFİYET OLSUN.
 
 
 

Hiç yorum yok: