8 Eylül 2009 Salı

Patlıcanlı Börek (Patlıcanlı Börekitas)

MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
Yarım su bardağı sıvı yağ,
50 gram margarin (yumuşak),
3 yemek kaşığı ılık su,
2 yemek kaşığı sirke,
2 çay kaşığı tuz,
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
3 su bardağı un.

İÇ HARCI İÇİN:

4 orta bOy patlıcan, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, 4 yemek kaşığı kaşar peyniri,2 yemek kaşığı susam, 2 yemek kaşığı çörek otu, 1 yumurta sarısı

HAZIRLANMASI:

Sıvı yağ ve oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini derin bir kaba koyarak, üzerine sirke ve tuzu ilave edin. 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşarı da ekledikten sonra unu azar azar ilave edin. Karışımdan, malzemeleri iyice karıştırarak kulak memesinden daha yumuşak ve ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 1 saat buzdolaında dinlendirin.

Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyarak ince ince dilimleyin ve derince bir kapta üzerine tuz, karabiber ve kaşarı ekleyerek çatalla iyice ezin. Hazırladığınız iç harcını beklemeye alın.

Dinlenen hamurunuzu dolaptan çıkarark ceviz büyüklüğünde kopararak açın ve çay bardağı yardımıyla yuvarlak olarak kesin. Hamurlarınızın arasına iç harcınızdan birer tatlı kaşığı kadar koyarak kapatın ve uçlarını yapıştırın. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 5 dakika önceden 175 derecede ısıttığınız fırında 25 dakika pişrin. Fırından çıkardığınız poğaçalarınız soğuyunca servise hazır hale gelecektir.

Tarifini gazetede bularak denediğim bu poğaçalar hiç de fena olmadı, denemeye değer. Aynı hamurla yuvarlak ya da burgu şeklinde kurabiyeler de yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: