MALZEMELER:
1 kg kuzu parça et
8 tane patlıcan
4 tane yeşil biber
4 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
4 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sumak
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
HAZIRLANMASI:
Sumağınızı 3 bardak su koyduğunuz kapta bekletin. Patlıcanları kuşbaşı büyüklüğünde doğrayarak acı suyunu bırakması için tuzlu suda bekletin. Kuzu etinizi yıkayın ve tencere veya güvece koyun. Sıvı yağ ve tuz koyun. Etiniz suyunu çekince salça ilave edip karıştırın. Patlıcanları, küçük küçük doğranmış domatesleri,yeşil biber, pul biber ve sumağı suyu ile beraber koyun. Kısık ateşte saate yakın pişirin. Dövülmüş sarmısağı da ilave ederek servis yapın.
Meftune Diyarbakır yöresine ait nefis bir yemektir.
AFİYET OLSUN.
27 Eylül 2009 Pazar
Meftune (Medfune)
Etiketler:
ANA YEMEKLER,
ET YEMEKLERİ,
MEFTUNE,
PATLICAN YEMEKLERİ,
YÖRESEL YEMEKLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder