8 Eylül 2009 Salı

Fesleğenli Soğuk Domates Çorbası


MALZEMELER:

6 tane olgun domates
2 su bardağı süt
1 yumurta
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 su bardağı domates suyu
Taze fesleğen
Sarmısak
Tuz
Karabiber

HAZIRLANMASI:

Küçük küçük doğranmış domatesler ve sarmısakları zeytinyağında kavurduktan sonra unu ekleyerek pişirmeye devam edin. Domates suyunu ekleyin ve bir kere daha kaynaın. Başka bir kapta süt ve yumurtayı iyice çırpın, kaynayan domatese ekleyin. Baharatlar ve doğranmış yarım demet fesleğeni eleyerek soğuk şekilde servis yapın.

Tadı biraz tuhaf olacakmış gibi görünse de gayet lezzetli oluyor, denemenizi öneririm.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: