5 Aralık 2009 Cumartesi

Pirinç Salatası

MALZEMELER:
1 su bardağı ince pirinç (Jasmine tercih edilebilir)
1 havuç
1 kırmızı biber
Konserve mısır
Fesleğen
Nane
Dere otu
Kırmızı biber
Tuz
Karabiber

HAZIRLANMASI:
Bir tencereye yarım çorba kaşığı sıvı yağ koyarak üzerine pirincinizi ekleyin. 1 bardak pirincinize 1 buçuk bardak sıcak su koyarak kapağı kapatıp pişirmeye bırakın. Ocağın ateşini çok kısmayın ki çabuk pişerek pirinçleriniz yeterince diri kalsın. Suyunu çekince pirinçleri derin bir kaba alarak, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip ara sıra karıştırarak soğutun. Diğer taraftan kırmızı biberinizi pirinçlerin boyu ile uyumlu olacak şekilde küçük küçük doğrayın. Aynı şekilde havuçlerınızı da hazırlayın. Dere otunu da ince ince kıydıktan sonra bu malzemelerin tamamını ve dilediğiniz kadar konserve mısırı da pirinçlere ekleyin. Nane, fesleğen ve baharatları da ekleyerek servis yapacağınız kaba alın. AFİYET OLSUN

Fotoğrafımın görüntü kalitesi çok iyi olmadığından pek anlaşılmıyor ancak, pirinç salatası tam bir renk cümbüşü oluyor. Her saat ikram edebileceğiniz trden bir tat, ister brunch misafirinize, ister 5 çayına. Tercih size klmış, ama mutlaka deneyin.

Hiç yorum yok: