9 Temmuz 2009 Perşembe

CİĞER SOTE

MALZEMELER:
Kuzu ciğeri,
Domates
Yeşil biber,
Kırmızı biber
Soğan
Sarmısak
Tuz
Karabiber
Kimyon

HAZIRLANMASI:
Ciğerleri kuşbaşı gibi doğrayın. Derince bir tavaya 1 çay bardağı su koyarak ciğerlerle orta ateşte pişirmeye başlayın. Pişerken biraz sıvı yağ da koyarsanız suyunu çekse de unutarak yakma ihtimalini ortadan kaldırırsınız. Suyunu çektikten sonra soğan, yeşil ve kırmızı biberleri de doğrayarak ciğere ekleyin ve hepsini beraber kavurun. Son olarak küp küp doğradığınız domatesleri ve baharatları da ekleyin ve 10 dakika sonra altını kapatın.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: