7 Temmuz 2009 Salı

PATATES PÜRESİ

MALZEMELER:
2 büyük patates
Tereyağı
Süt (1 buçuk çay bardağı)
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI:
Patateslerin kabuklarını soyup, yıkayın ve 7-8 e bölerek su koyduğunuz tencereye koyarak iyice pişirin,tuz ve karabiberi de buraya ekleyin. Suyunu süzün ve el blenderı ile iyice ezin. Ocağa kaynaması için sütü koyun ve tereyağını koyduğunuz diğer bir tencereye patatesleri de ekleyerek bir süre karıştırın. Kaynamış olan sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin. Püre istediğiniz kıvama gelince sütü eklemeyi kesin. Patatesler sütü iyice çekince altını kapatın ve servis tabağına alın.
Eğer et yemekleri üzerine servis yapacaksanız biraz akışkan olmasında fayda olacaktır, ona göre süt miktarını artırabilirsiniz.
Balığın yanına da çok güzel oluyor. Denemenizi öneririm.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: