6 Temmuz 2009 Pazartesi

ELMA TATLISI

Bu tarife bayılıyorum. Hem çok kolay hem de hafif. İçine kullandığım kremayı hazır pudingle yapınca iş daha da pratikleşiyor.

MALZEMELER:
Kişi sayısı kadar elma
Toz şeker
Kakaolu puding
Vanilyalı puding
Çekilmiş antep fıstığı

HAZIRLANMASI:
Elmaların kabuklarını soyarak ortadaki çekirdekli bölümlerini bir oyacakla çıkarın. Bu işlemi yaptıktan sonra elmalarınızın ortası tamamen boş kalmalıdır. Daha sonra büyükçe bir tencereye su koyarak 1 su bardağı toz şeker koyarak kaynatın. Kaynayan bu suya elmalarınızı atarak yumuşayana kadar pişirin. Yalnız dağılacak kadar yumuşamasına izin vermeyin. Daha sonra biraz derince bir servis tabağına elmalarınızı dizin. Onlar soğurken diğer yanda pudinglerinizi hazırlayın. Pişen pudingleri de biraz soğuttukta sonra elmaların içine, oyarak boşalttığınız kısımları vanilyalı pudingle doldurun. Elmaların üzerine bir kaşıkla kakaolu pudingten dökün. Üzerine döktüğünüz puding elmanızın üzerinden akarak yanları da kapatacaktır. Bu nefis ve hafif tatlıyı servis yaparken üzerine fıstık serperek servis yapın.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: