15 Haziran 2009 Pazartesi

KAKAOLU ISLAK KURABİYE

Yapımı çok kolay olan bu kurabiye çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Bildiğimiz ıslak keke alternatif olarak da yapılabilir.

MALZEMELER:
1 yumurta
Yarım bardak süt
1 su bardağı şeker
125 gram tereyağı (margarin de olabilir)
Aldığı kadar un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı hindistan cevizi
İsteğe bağlı fındık ya da fıstık

ŞERBETİ İÇİN:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su

YAPILIŞI:
Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın ve ısınana kadar hamur hazırlamaya başlayın:
Yumurta ve şekeri karıştırdıktan sonra oda ısısındaki margarini de ekleyin. Diğer malzemeleri de ekleyerek iyice yoğurun. Hamurunuzdan parçalar kopararak bastırmadan yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin, kızarana kadar pişirin. Kurabiyeleriniz pişerken şerbeti hazırlayın (Su ve şekeri karıştırın.)
Kurabiyeleri fırından çıkarınca şekerli suya batırıp çıkarın.Hindistan cevizine buladıktan sonra üzerini isterseniz fındık, fıstıkla süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN.
Fotoğrafı yollayan arkadaşıma teşekkürler...

4 yorum:

Unknown dedi ki...

gerçekten çok güzel gözüküyor yuvarlamayı da çok güzel yapmışsınız

Unknown dedi ki...

En çok sevdiğim, hep seveceğim, çok yiyeceğimmmm...

Adsız dedi ki...

bende fotoğraftan etkilenip dün yaptım kendime ama kurabiyemin lezzetini artırmak için içine alternatifler koymam gerektiği kanısındayım yine de çok hoş yumuşak lezzetli teşekkürler

TARİFHANE dedi ki...

Afiyet olsun, tabiki damak tadına göre başka malzemeler eklemek mümkün.