30 Haziran 2009 Salı

SOMON BALIĞI BUĞULAMA

Buğulama somon balığı çok hafif ve lezzetli oluyor. Malzemelerinde ağır olan hiçbir şey olmadığı için diyet yemeği olarak da çok uygun.
MALZEMELER:
Somon balığı
Yeşil biber
Taze kırmızı biber
Nane
Kuru soğan
Kekik
Kimyon
Karabiber
Köri
Kırmızı biber
Tuz
Sarmısak
1 çorba kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANMASI:
Teflon bir tavaya kuru soğanlar halka halka dilimlenerek dizilir.Üzerine fileto olarak temizletilmiş somon balıkları dizilir. Baharatlardan istenen miktarda serpildikten sonra birkaç diş sarmısak dilimlenerek eklenir. Balığın üzerine taze nane ve kekikten ilave edilir. Biberler de dilimlendikten sonra sıvı yağ üzerinde gezdirilir. 2 çorba kaşığı su konularak kapağı kapatılır. Kısık ateşte yaklaşık 20 - 25 dakika pişirilir. Balığınız artık servise hazır.
AFİYET OLSUN

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Somon balığını hep çok ağır bulmuş, onca faydasına rağmen pek tercih etmezdim. Ama bu tarif oldukça hafif ve lezzetli olacak gibi. Yarının mönüsü belli oldu.