5 Haziran 2009 Cuma

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Enginar tezgahlarda yerini almaya çoktan başladı ama geç kalmış sayılmazsınız bu tarifi denemek için. Hem çok lezzetli bir sebze hem de inanılmaz çok faydası var. Yapmak için çok nedeniniz var yani.

MALZEMELER:
Orta boy 5 tane enginar
3 tane kuru oğan
2 su bardağı garnitür
2 tane kesme şeker
Zeytinyağı
Dere otu
1 tane limonun suyu
Tuz

HAZIRLANMASI:
Enginarlarınız hazır ayıklanmış enginar değilse ayıkladıktan sonra limonla ovun, beklerken kararmaması için limonlu suya koyun. Halka halka doğradığınız soğanları zeytinyağını koyduğunuz tencere öldürün. Garnitürü ilave edin (hazır garnitür alamazsanız küp küp doğrayarak evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz). Üzerine enginarları dizin. Enginarların üzerini örtecek kadar suyu koyduktan sonra tuz ve şekeri de ekleyin. Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına almak için soğumasını bekleyin. Enginarları tabağa aldıktan sonra içlerini garnitürle doldurun. İnce ince kıydığınız dere otu ile süsleyerek servis yapın.
Karaciğerin dostu enginarın bu yemeğini hiç denemediyseniz mutlaka yapın, eminim çok beğeneceksiniz.
AFİYET OLSUN

3 yorum:

Zuhal dedi ki...

Arkadaşım yeni blogunu güle güle kullan. İnsan becerikli olunca böyle olur işte...Tebrikler

Adsız dedi ki...

burası çokkk güzel bir sayfa olmuş...

TARİFHANE dedi ki...

Çok teşekkür ederim Zuhal. Çok naziksin :)