30 Haziran 2009 Salı

MOZAİK PASTA

Canınız tatlı birşeyler çektiğinde ya da evdeki prens ve prenseslerle beraber aşçılığa soyunduğunuzda en iyi seçenektir bu pasta. Çabuk yapılır, tüm malzemeler çiğ olarak eklendiğinden pratiktir. Tek zaman alacak kısım donma aşamasıdır, ama arzu ederseniz sadece soğutacak kadar dolapta tutarak ardından servis yapabilirsiniz.

MALZEMELER:
2 paket pötibör bisküvi (lütfen bilinen markalardan tercih edin, diğerlerinde şeker miktarı biraz fazla olduğundan ve kullanılan diğer malzemelerden kaynaklanarak pastanın tadı bozuluyor)
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı toz şeker veya pudra şekeri
Süt
Hindistan cevizi
Çekilmiş ceviz

HAZIRLANMASI:
Bisküvileri derin bir kaba, fotoğraftaki gibi küçük küçük kırın. Diğer malzemelerin tamamını aynı kaba ilave edin. Sütü biskvileri biraz yumuşatarak dağılmayacak hale gelene kadar ekleyin. Yalnız karışımınız çok cıvık olmasın. İyice karıştırdıktan sonra suyla ıslattığınız ve suyunu süzdüğünüz, dondurucuya da uygun kapaklı bir kaba karışımınızı koyup bastırarak ağzını kapatın. Böyle bir kabınız yoksa folyoya sararak da kaldırabilirsiniz. Donacak kadar dolapta beklettikten sonra, bu yapımı çok kolay pastanız servise hazır.
AFİYET OLSUN.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok severim bendeee. En kısa zamanda yapacağım :))

annemoda dedi ki...

Ben de istiyorum...

Adsız dedi ki...

OFF bu çok pratik ve güzel birşeydir ve en güzeli eti pötibörle olur.diğerleri alınmasın.

SİHİRLİEVİM dedi ki...

Ben bu tatlıyı bizzat tarifhanenin elinden yedim inanın güzel bir tarif eline sağlık tatlım