1 Haziran 2009 Pazartesi

KAKOLU KEK - İKİ RENKLİ KEK

İçindeki yağı az olduğundan çok hafif bir kek. Deneyin beğeneceksiniz.

MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ (daha da az olabilir)
2 çorba kaşığı kakao
Kabartma tozu
Vanilya

HAZIRLANMASI:
Fırınınızı 175 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın.
2 yumurta ve şeker derin bir kapta şeker eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra süt, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilya eklenir. 2 bardak un elenerek eklenir ve kek hmuru yavaş yavaş karıştırılarak hazırlanır. Daha önce yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına (kalıptaki fazla unun dökülmesi için kalıba ters çevirerek vurunuz ), hazırladığınız kek hamurunun yarısını koyun. Kalan yarıya kakaoyu ekleyerek karıştırın. Onu da kek kalıbınıza dökün. Pişirmek için fırına koyun. Yaklaşık yarım saatte pişecek olan kekinizi, bıçak ya da kürdan batırarak kontrol edin (bıçağı batırdığınızda üzerine hamur yapışmamışsa kekiniz çıkarmaya hazır hale gelmiş demektir).
İstersenz içine çikolata damlaları, tarçın, hindistan cevizi, kuru üzüm gibi farklı tatlar yaratacak şeyler ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.

2 yorum:

yasemin dedi ki...

gerçekten hafif bir kekmiş

Adsız dedi ki...

evet hem de çok lezzetli görünüşü de çok güzel artık misafirlerim gelince onlara bakarım