8 Temmuz 2009 Çarşamba
CEVİZLİ ÇÖREK
MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı süt ,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
1 su bardağı çekilmiş ceviz,
1 tane yumurta,
Tuz
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Malzemelerin hepsi hamur yoğurma kabına koyulur, çok katı olmayan bir hamur yapılır. İkiye bölünür,15-20 dk dinlendirilir. Dinlendirilen hamurun 1 tanesi oklavayla açılır, içi yağlanır, üstüne ceviz serpilir. Rulo şeklinde sarılır. El yardımıyla inceltilir. 5'şer santim aralıklarla hamur kesilir. Üstüne yumurta sarısı sürülür. Hamurun diğer parçasıyla da işlemler tekrarlanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. 200 derecede pişirilir.Çörekleriniz artık servise hazır.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
CEVİZLİ ÇÖREK,
CEVİZLİ ÇÖREK NASIL YAPILIR?,
ÇAY SAATİ,
HAMUR İŞLERİ,
PASTALAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Hımm...Bu güzel birşeye benziyor. Denemem lazım. Eline sağlık!
Yorum Gönder