30 Temmuz 2009 Perşembe

TCHIBO'DAN MUTFAĞINIZA...

Tchibo’dan Termoslu Filtre Kahve Makinesi

Sevdiklerinizle sıcacık sohbetlerinize Tchibo’nun “Termoslu Filtre Kahve Makinesi” eşliğinde kahveleriniz soğumadan devam etmenin keyfini yaşayacaksınız.


Kahve ekipmanları ürün yelpazesini genişleten Tchibo’nun termos özellikli servis kabı ve aroma koruyucu pratik servis kapaklı “Termoslu Filtre Kahve Makinesi” 125ml’lik 8 fincan, 80ml’lik 12 fincan kapasiteli, 129,95TL’den mutfaklarda yerini alıyor.

Termoslu Filtre Kahve Makinesinin dış yüzeyi yüksek kaliteli sert plastikten oluşuyor. Termoslu servis kabının dış yüzeyi çelik, iç gövdesi ise çift cidarlı camdan üretilmiştir. Ayrıca, sıcaklığın en iyi şekilde korunması için cam cidarlar arasında bir vakum bulunur. Servis kabının pratik servis kapağı kahvenin aromasını korur ve termos özelliği sayesinde ise kahveyi uzun süre sıcak tutar. Su haznesinin cam ve çıkarılabilir olması ise ekstra hijyen sağlar. Kahve makinenizi çalıştırdığınızda ışıklı göstergesi yanar. Kahveniz demlendiğinde ise makine otomatik olarak kendini kapatır ve sönen ışıkla kahvenizin hazır olduğunu bildirir. Böylece sadece iki dakika içinde kahveniz servise hazır hale gelir.

Farklı damak tadlarına hitap eden Tchibo kahveleriyle lezzeti ve pratikliği evine taşımak, kahvesini soğutmadan keyifle yaşamak isteyen herkes; 3 Ağustos’tan itibaren Tchibo satış noktalarına veya www.tchibo.com.tr internet adresine mutlaka uğrasın.

27 Temmuz 2009 Pazartesi

FASULYE YAPRAĞI SARMASI


MALZEMELER:
Fasulye yaprağı
5 orta boy kuru soğan
2 su bardağı çekilmiş yarma
1 su bardağı ince köftelik bulgur
Tuz
Su

SOSU İÇİN:
Yarım kilo yoğurt
1 yumurta sarısı
2 kaşık un
Nar ekşisi

HAZIRLANMASI:
Fasulye yaprakları yıkanarak süzgeçte bekletilir (haşlanmayacak) . Diğer tarafta geniş bir kabın içinde bulgur ve çekilmiş yarma ılık suyla ıslatılır. Bir miktar tuz döküldükten sonra kapağı kapatılarak, bulgur şişene kadar bekletilir. daha sonra yoğrulur ve sarma işlemine geçilir.
Fasulye yaprakları yan tarafları kapatılmadan, ince ince rulo şeklinde (kalem kalınlığında) sarılır.
Sarmalar tencereye dizilir. Kaynar su konarak ocağa alınır ve üzerine tuz serpilerek pişirilmeye başlanır.
Kuru soğanlar küçük küçük doğranır. Tavaya konan sıvı ağa eklenerek iyice kahverengi olana kadar sürekli karıştırılır. İstenen kıvama gelince ocaktan indirilir.
Bu arada 2 kaşık unla 1 yumurta sarısı çırpılarak karıştırılır. Yoğurdu da ekledikten sonra bu karışımı ayran kıvamına getirecek kadar su yavaş yavaş ilave edilir. Tencerey alındıktan sonra telle çırpılarak kaynatılır. Bu sostan 4 kaşık alınarak soğana eklenir. Soğanın içine 1 tatlı kaşığı nar ekşisi eklenerek karıştırılır.
Kalan yoğurtlu sos pişmiş olan sarmaya gezdirilir. Sosun karışması için tencere hafifçe sallanır. Servis tabaklarına alındıktan sonra soğanlı sostan üzerine dökülerek ikram edilir.
AFİYET OLSUN

Çoğunlukla Malatya yöresinde yapılan bu muhteşem yemek pek bilinmez. Ama inanılmaz lezzetlidir ve ayva ve kiraz yapraklarıyla da yapılır. Unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetlerdendir.Mutlaka ama mutlaka denemelisiniz.

20 Temmuz 2009 Pazartesi

TEŞEKKÜRLER...

L'Oréal firması ile ilki Haziran ayında olmak üzere yaptığımız her iki kampanyaya yoğun katılım olmasında payı olan ;

beyazpano.net
forum.hergunkampanya.com
forum.kampanyaseverler.com
ibrahimkoknar.net
kam-panya.net
kadinbloglari.com
ayamerdivenkurduk.biz
beyazkod.com
birizbiz.net
kampanyacafe.com
kampanyamelekleri.eniyiforum.net

sitelerine, bu sitelerin ziyaretçilerine, üyelerine ve kampanyamıza katılarak şansını deneyen tüm takipçilerimize, adını yazmayı unuttuğum herkese sonsuz teşekkürler.

19 Temmuz 2009 Pazar

ENGİNAR SALATASI

Sayılamayacak kadar çok faydası olan enginardan çok güzel bir salata.Malzemelerin miktarını özellikle vermiyorum, istediğiniz miktara göre ayarlayabilirsiniz.
MALZEMELER:
Enginar
Ispanak
Zeytin
Kırmızı biber
Zeytinyağı
Limon

YAPILIŞI:
Enginarları büyük dilimler halinde doğrayarak limonlu suda haşlayıp, süzün.Ekleyeceğiniz ıspanakları kaynar suya batırıp çıkarın. Servis yapacağınız kabın altına ıspanakları dizin. Enginarları ıspanağın üzerine dizin.Kırmızı biberlerinizi közleyerek soyun. İnce ince doğradığınız biberler ve zeytinlerle salatanızı süsleyin ve son olarak zeytinyağı ve limon da dökerek servis yapın.
AFİYET OLSUN.

15 Temmuz 2009 Çarşamba

BİR BAŞKA DİYET YEMEĞİ; TAVUKLU SALATA

MALZEMELER:
Küçük bir marul ya da göbek salata (iceberg,atom salata da deniyor)
1 orta by domates
Yeşil soğan
1 adet salatalık
150 gram kadar yağsız tavuk eti
Maydanoz
Limon
Zeytinyağı

HAZIRLANMASI:
Tavuğunuzu istediğiniz şekilde doğrayarak yağsız şekilde pişirin. İsterseniz lezzet vermek için ızgarada da yapabilirsiniz. Daha sonra bir kaba marulunuzu, domates ve salatalığınızı doğrayın ve tavukları da buraya ekleyin. Yeşil soğan ve maydanozu da ilave ederek karıştırın. Limon ve yağını da ekleyince salatanız servise hazırdır.
AFİYET OLSUN

AYRAN AŞI

Sıcaklarla başederken en büyük yardımcınız olacak türden bir çorba. Üstelik diyet yapanların da vazgeçilmezi.

MALZEMELER:
200 g yoğurt (Eğer rejimdeyseniz diyet yoğurt kullanabilirsiniz.)
İstediğiniz kadar salatalık
2 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
2 yemek kaşığı aşurelik buğday
2 yemek kaşığı nohut
Kuru nane
Taze nane
Maydanoz
YAPILIŞI:
Derin bir kabın içine salatalıkları rendeleyin. Üzerine haşlanmış mercimek, nohut ve buğdayı ekleyin. Taze nane ve maydanozu ince ince kıyarak ilave edin. Tüm bu malzemelerin üzerine yoğurdunzu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra 2 bardak kadar su ekleyerek biraz daha karıştırın. Kaselere koyarak servis yaparken kuru naneyle süsleyin.
AFİYET OLSUN

9 Temmuz 2009 Perşembe

CİĞER SOTE

MALZEMELER:
Kuzu ciğeri,
Domates
Yeşil biber,
Kırmızı biber
Soğan
Sarmısak
Tuz
Karabiber
Kimyon

HAZIRLANMASI:
Ciğerleri kuşbaşı gibi doğrayın. Derince bir tavaya 1 çay bardağı su koyarak ciğerlerle orta ateşte pişirmeye başlayın. Pişerken biraz sıvı yağ da koyarsanız suyunu çekse de unutarak yakma ihtimalini ortadan kaldırırsınız. Suyunu çektikten sonra soğan, yeşil ve kırmızı biberleri de doğrayarak ciğere ekleyin ve hepsini beraber kavurun. Son olarak küp küp doğradığınız domatesleri ve baharatları da ekleyin ve 10 dakika sonra altını kapatın.
AFİYET OLSUN

8 Temmuz 2009 Çarşamba

CEVİZLİ ÇÖREK


MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı süt ,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
1 su bardağı çekilmiş ceviz,
1 tane yumurta,
Tuz
Aldığı kadar un

YAPILIŞI
Malzemelerin hepsi hamur yoğurma kabına koyulur, çok katı olmayan bir hamur yapılır. İkiye bölünür,15-20 dk dinlendirilir. Dinlendirilen hamurun 1 tanesi oklavayla açılır, içi yağlanır, üstüne ceviz serpilir. Rulo şeklinde sarılır. El yardımıyla inceltilir. 5'şer santim aralıklarla hamur kesilir. Üstüne yumurta sarısı sürülür. Hamurun diğer parçasıyla da işlemler tekrarlanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. 200 derecede pişirilir.Çörekleriniz artık servise hazır.
AFİYET OLSUN

7 Temmuz 2009 Salı

PATATES PÜRESİ

MALZEMELER:
2 büyük patates
Tereyağı
Süt (1 buçuk çay bardağı)
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI:
Patateslerin kabuklarını soyup, yıkayın ve 7-8 e bölerek su koyduğunuz tencereye koyarak iyice pişirin,tuz ve karabiberi de buraya ekleyin. Suyunu süzün ve el blenderı ile iyice ezin. Ocağa kaynaması için sütü koyun ve tereyağını koyduğunuz diğer bir tencereye patatesleri de ekleyerek bir süre karıştırın. Kaynamış olan sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin. Püre istediğiniz kıvama gelince sütü eklemeyi kesin. Patatesler sütü iyice çekince altını kapatın ve servis tabağına alın.
Eğer et yemekleri üzerine servis yapacaksanız biraz akışkan olmasında fayda olacaktır, ona göre süt miktarını artırabilirsiniz.
Balığın yanına da çok güzel oluyor. Denemenizi öneririm.
AFİYET OLSUN.

6 Temmuz 2009 Pazartesi

ELMA TATLISI

Bu tarife bayılıyorum. Hem çok kolay hem de hafif. İçine kullandığım kremayı hazır pudingle yapınca iş daha da pratikleşiyor.

MALZEMELER:
Kişi sayısı kadar elma
Toz şeker
Kakaolu puding
Vanilyalı puding
Çekilmiş antep fıstığı

HAZIRLANMASI:
Elmaların kabuklarını soyarak ortadaki çekirdekli bölümlerini bir oyacakla çıkarın. Bu işlemi yaptıktan sonra elmalarınızın ortası tamamen boş kalmalıdır. Daha sonra büyükçe bir tencereye su koyarak 1 su bardağı toz şeker koyarak kaynatın. Kaynayan bu suya elmalarınızı atarak yumuşayana kadar pişirin. Yalnız dağılacak kadar yumuşamasına izin vermeyin. Daha sonra biraz derince bir servis tabağına elmalarınızı dizin. Onlar soğurken diğer yanda pudinglerinizi hazırlayın. Pişen pudingleri de biraz soğuttukta sonra elmaların içine, oyarak boşalttığınız kısımları vanilyalı pudingle doldurun. Elmaların üzerine bir kaşıkla kakaolu pudingten dökün. Üzerine döktüğünüz puding elmanızın üzerinden akarak yanları da kapatacaktır. Bu nefis ve hafif tatlıyı servis yaparken üzerine fıstık serperek servis yapın.
AFİYET OLSUN