Zamanı az olan, ansızın misafir haberi alanlar için ideal bir pasta.
MALZEMELER:
500 g milföy hamuru
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı pudra şekeri
KREMASI:
2,5 bardak süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı margarin
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
1 limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI:
Fırın tepsisine milföy hamurlarını dizerek 200 derecede ısıstılmış fırında pişirin. Fırından çıkararak onun soğumasını beklerken diğer taraftan kremayı hazırlamaya başlayın. Şeker ve yumurta sarısını bir tencerede çıpın.Un ve nişastayı da ekledikten sonra sütü azar azar ekleyerek topaklanmasını önleyin ve ocğa alarak katılaşıncaya pişirin. Pişirdikten sonra margarin, limon kabuğu ve vanilyayı koyarak mikserle 10 dakika çırpın. Milföy hamurlarını servis yapacağınız tabağa birer kat olarak dizin. Bu katlara krema sürdükten sonra 2. milföyleri üstüne koyarak bu katlara da kremadan sürün. Son olarak 3. katları koyun ve üzerlerine bolca pudra şekeri dökün.
Bu pratik pastanın aralarına dilerseniz meyve ekleyebilirsiniz, ancak meyve pastanızın çabuk tüketilmesini gerektirecektir. Çabuk bozulmasına sebep olur.
11 Haziran 2009 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Bizlerde yaptıklarımızı fotoğraflayarak, tarifleriyle burada paylaşabilir miyiz? Hoş Ölüdenizde tatildeyim ama :)
Kampanya mail adresimize yollayın, biz yayınlarız. Orada yediğiniz yemeklerden de olabilir, aşçının izniyle :)
milföy hamuru hazırsa biraz ağır oluyor.Aslında evde hazırlansa daha lezzetli.biz büyüklerimizden böyle gördük.
doğum günü pastası sayfası bir sanat şahaseri.insanlar bunları nasıl yapıyor?başlıbaşına bir sektör olmuş.insanın sadece seyredesi geliyor.yemeğe kıyamaz kimse...
milföy hamuruyla yapılan yemeklere bayılırım kesinlikle yapıcağım
Yorum Gönder