30 Mayıs 2009 Cumartesi

SEBZELİ MAKARNA

Makarnanın böylesine bayılıyorum. Kilo problemi olanlar için biraz fazla besleyici ama, sıkıntısı olmayanlar ve çocuklar için şahane bir yemek. Gerçi makarna nasıl olursa olsun zaten çok seviliyor. Ama mutlaka böyle de deneyin:

MALZEMELER:
2 tane kırmızı biber
1 kuru soğan
2 domates
1 kabak
1 havuç
1 patlıcan (Ben bu sefer evde olmadığından kullanmadım)
Sarmısak tozu ya da sarmısak
Nane
Kekik
Karabiber
Kimyon
Köri
Kırmızı biber
Fesleğen
Ve tabiki makarna

HAZIRLANMASI:
Herhangi bir makarnayı tencerede pişirmeye başladıktan sonra sebzelere geçin.Kabak, havuç, soğan, kırmızı biberler ve domatesleri küçük küçük küpler halinde doğrayarak hazırlayın. Vog tava gibi derin bir kaba biraz sıvıyağ koyduktan sonra havuçları öldürmek üzere ekleyin. Daha sonra sırasıyla biberleri, soğanları,kabakları ilave edin. Baharatları başlarda atarsanız pişerken tadı daha güzel yerleşiyor. Her yeni malzemeyi diğerini eklemeden 1- 2 dakika öldürün. Son olarak domatesleri de ekleyin ve kapağını kapatarak düşük ateşte 10 dakika daha pişirin.
Makarnanızı süzdükten sonra yemeğinizi hazırlayacağınız tencereye sebzeli harcınızı koyun (hiç yağ eklemeden). Üzerine makarnaları ekleyerek karıştırın. İşte nefis sebzeli makarna.
AFİYET OLSUN.
Fotoğrafı ocaktan alır almaz çektiğimden hala dumanları tütüyor o yüzden biraz bulanık oldu ama yine de fikir veriyor sanırım.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ay bu gerçekten çok güzel oluyor çocuklar da afiyetle yiyor gerçekten çok güzel siz de çok güzel yapmışsınız resim de çok güzel gözüküyor