18 Mayıs 2009 Pazartesi

YOĞURTLU BAKLA

Yoğurtlu bakla her tür yemeğin yanına yapabileceğiniz hazırlaması ve yapımı çok kolay bir tarif.

MALZEMELER
Yarım kilo bakla (isteğe göre daha az veya daha çok kullanabilirsiniz)
1 adet kuru soğan
Dere otu
Sarmısak
Yoğurt

HAZIRLANIŞI:
Bir tencereye zeytinyağı veya sıvı yağ koyduktan sonra küçük küçük doğranan soğanlar eklenir. Soğanlar biraz öldürültdükten sonra ayıklanarak doğranmış baklalar ilave edilir. 1 - 2 dakika karıştırıldıktan sonra tuz ve ince doğranmış dere otu da eklenir ve yarım çay bardağı su konur. Kapak kapatıldıktan sonra suyunu çekene kadar ara ara karıştırılarak pişirilir. Su az gelirse aralarda ekleyebilirsiniz. Ancak çok su koyarsanız süzmek zorunda kalacağınızdan yemeğinizin besin değeri azalacaktır. Bu nedenle suyu fazla koymamaya dikkat edin. Baklalar piştikten sonra servis tabağına alınır. Soğuduktan sonra ister hazırladığınız sarmısaklı yoğurdu üzerine gezdirin ister tamamen karıştırın. Ben karıştırarak yapıyorum. Dere otu baklaya çok yakıştığından üzerini de bununla süsleyebilirsiniz. Arzuya göre üzerini kırmızı biberli yağ ile de süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: