Aradığınız hazırlaması kolay, gösterişli, hafif ve aynı zamanda da lezzetli bir tatlı ise bu tarifi yapmaya bir an çnce başlasanız iyi olur.
MALZEMELER:
2 yumurta
Un
1 su bardağı süt
Sıvı yağ
Şeker
Muz
Çikolata sosu
HAZIRLANIŞI:
Derin bir kabı içerisine 2 yumurtayı kırın, 1 çorba kaşığı şekeri ekleyerek bir kaç dakika çatalla çırpın. Daha sonra 1 su bardağı sütü ve yarım çay bardağından daha az sıvı yağ da ekleyerek karıştırın. Karışımınız boza kıvamına gelene kadar azar azar un ekleyerek çırpın. Eğer un fazla gelir ve hamur çok koyu olursa sütle yumuşatmanızda sakınca yoktur, sadece daha fazla sayıda pan kekiniz olur. Hamurunuz hazır olunca pişirmeye başlayabilirsiniz. Teflon tavanızı 1 çay kaşığı sıvı yağ ile yağlayın ve kepçe hamurunuzdan, ince bir tabaka olacak şekilde, bir mktar alarak tavanın ortasına akıtın. Tavanızı sağa sola eğdirerek hamurun tavada yayılmasını sağlayarak yuvarlak hale getirin. Çabuk pişeceğinden kısa süre sonra spatula ile arkasını çevirin. Pişenleri sıcakken üst üste gelmeyecek şekilde, soğuması için bir tepsiye alın. Bu arada diğer taraftan hazır çikolata sosunuzu üzerindeki tarife göre hazırlayın ki soğumaya başlasın.
Pan kekleri pişirme işi bitince muzları uzunlamasına ince ince kesin. Her bir pan kekin içine dilediğiniz miktarda dizerek üzerine çikolata sosu dökün ve dürüm haline getirin. Tamamını hazırladıktan sonra servis yaparken üzerlerine çikolata sosu gezdirerek süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
bu nasıl bir iştah açıcı görüntü...
Tadı da görüntüsü gibi.
amanının bu ne böyle, içine atlayıp çukalata sosunda yüzesim geldi.Şu an olsa nasıl yerim.
annemoda harikasın sen ya... o iki süper blogtan sonra şimdi de bu...
ellerine sağlık hem tarifler hem de bu güzel bloglar için :)
Hoşgeldin Merbe. Her zaman buraya da beklerim :)
Çok teşekkürler bu arada ;)
Yorum Gönder